Tort Kinder- sincera numele m-a ambitionat sa-l fac...bine si faptul ca e foarte simplu...dar credeti-ma pe cuvant este extraordinar de bun!!!


Ingrediente blat:
Biscuiți populari 350 g
Unt 150 g

Ingrediente crema de vanilie:
Gălbenuşuri 4 bucăți
Zahăr 150 g
Lapte 550 ml
Făină 70 g
Esenţă de vanilie 1 linguriță
Unt 100 g

Ingrediente crema de cacao :
Zahar 100 g
Un ou întreg
Lapte 100 ml
Cacao 40 g
Unt 200 g
Nutella 2 linguri

Ingrediente decor:
Frișcă lichidă 400 ml
Ornamente de zahar


Mod de preparare blat:
Mărunțiți bine biscuiții și amestecați-i cu untul topit pana se
omogenizează toată compoziția. Puneți într-o formă de tort de 25 cm și
așezați uniform presând bine cu o lingură sau un pahar. La frigider
până se întărește.

Mod de preparare crema de vanilie:
Într-un vas amestecați zahărul cu gălbenușurile până încep să se
albească. Adăugați făina  amestecați din nou pana se omogenizează.
Incorporați laptele fierbinte puțin câte puțin. Puneți la foc mic și
adăugați esența de vanilie. Amestecați continuu până se îngroașă.
Acoperiți cu folie și băgați la frigider.

Mod de preparare crema de cacao:
Amestecați zahărul cu cacaoa. Adăugați oul și omogenizați apoi
încorporați laptele cald.
Puneți compoziția într-o crăticioara la foc mic și amestecați pana se
îngroașă.După ce s-a răcit adăugați untul rece tăiat în cubulețe și
omogenizați. Adăugați nutela și amestecați.

Întindeți uniform crema de cacao peste blatul de biscuiți. Bagati apoi la frigider pentru 1-2 ore.

Scoateți crema de vanilie de la frigider și adăugați untul la
temperatura camerei. Omogenizați cu mixerul. Întindeți uniform crema
de vanilie în forma de tort peste cea de cacao și dați la rece pentru
încă 1-2 ore.

Scoateți marginea formei și întindeți frișca deasupra pe toată
suprafața tortului.

- reteta preluata

Comentarii